Кайман чорний (melanosuchus niger).

Відео: Чорний кайман (Melanosuchus niger)

Чорні каймани вважаються одними з найбільших хижаків в Південній Америці. Середня довжина дорослих самців близько 4 м, самки трохи менше. Тіло дорослих тварин темно-бурого, майже чорного кольору, вкрите чорною, лускатої шкірою. На нижній щелепі тягнуться сірі смуги, у старих

Відео: Black caiman (Melanosuchus niger)

Кайман чорнийтварин - бурі, з боків світло-жовті або майже білі смуги, які у молодих кайманів найбільш яскраві. Згодом на боках кайманів малюнок тьмяніє, як ніби вицвітаючи, і у дорослих рептилій практично непомітний.

Чорні каймани мають відносно вузьку морду довжиною 60 см, вкриту лускатої шкірою, і виразно великі очі з кістковим хребтом між ними. Що знаходиться між очима цих рептилій поперечний валик відрізняється значною величиною і має в середині піднесення трикутної форми, полуокостеневшіе повік не зморшкувате, плоскі і тонкі. Очна западина, на відміну від інших видів, розташована ближче до носа, над дев`ятим і десятим зубами верхньої щелепно. Великі і дуже сильні щелепи допомагає хижакові надійно утримувати в роті великих тварин. На голові чорних кайманів знаходиться безліч потиличних щитків.

Відео: Black caiman (Melanosuchus niger)




Каймани вважаються "голосистими" рептиліями. Чорні каймани випускають вокалізації, звучання яких подібно гуркоту грому. Їх голос призначений для встановлення зв`язків між тваринами, особливо в шлюбний період.




Найчастіше чорні каймани зустрічаються в північній Бразилії, Колумбії, Болівії, в східному Перу, Еквадорі, Венесуелі, Гайані, іншими словами: у всій тропічній частині Південної Америки на схід від Анд. Воліють ці рептилії прісну воду. Для проживання вибирають дрібні річки з повільною течією, озера, болота і заболочені місцевості, зустрічаються також у затоплених в сезон дощів саванах. На всьому ареалі проживання чорні каймани зустрічаються і з іншими видами кайманів, але вони займають свою нішу, і в конфлікт з родичами не вступають. Територіальні.

На своїх ділянках чорні каймани полюють в нічний час, основну частину видобутку знаходять у воді, але можуть і виходити на сушу. У них добре розвинені зір і слух. Меню вживаної їжі чорних кайманів змінюється в залежності від віку, місця проживання, розміру і доступності видобутку. Наймолодші особини харчуються переважно ракоподібними, комахами та іншими беспозвоночнимі.По міру подростанія кайманів, їх раціон поповнюється рибою (особливо смугастої зубаткою і піраньєю) і молюсками, які складають більшу частину їжі дорослих тварин. Також вони харчуються птахами, черепахами і іншими рептиліями, гризунами і біляводними ссавцями. Іноді вони полюють навіть на більших тварин, таких як, наприклад, водосвинка або капибара - гризун, що досягає ваги 40 кг. Великі особини іноді нападають на домашню худобу і на людину. Видобуток чорні каймани ковтають цілими, а свої зуби використовують лише для того, щоб зловити жертву.

Самки відкладають яйця в посушливий сезон, починаючи з вересня і, закінчуючи груднем. Для цього вони поблизу мілководдя споруджують гнізда діаметром майже 1,5 м. Кількість яєць в одній кладці - від 30 до 60. Протягом всього періоду інкубації, який становить 42-90 днів, самки залишаються біля гнізда, потім розкривають гніздо і допомагають вилупитися дитинчат . Перший час маленькі кайманчікі тримаються на мілководді, досить часто виводки з кількох сусідніх кладок об`єднуються у велику групу.

Відео: Популярні відео - Кайман і Чорний кайман